Reliable shipping service since 1993. We are not just shipping containers . We are shipping dreams.

Fiat 500E Importeren vanuit de VS

De Unieke Fiat 500E: Exclusiviteit uit Californië

De Fiat 500E, een opvallende en volledig elektrische variant van de geliefde Fiat 500, is een auto die een bijzondere status heeft verworven

Fiat 500E Importeren vanuit de VS

Wat deze auto zo uniek maakt, is niet alleen zijn efficiënte elektrische aandrijving en charmante ontwerp, maar ook het feit dat deze uitsluitend in Californië wordt geproduceerd en verkocht.

De oorsprong van de Fiat 500E ligt in de noodzaak om te voldoen aan de strenge milieunormen die gelden in Californië.

Deze staat staat bekend om zijn strengere emissienormen en heeft een markt gecreëerd waar elektrische voertuigen een belangrijke rol spelen in het verminderen van koolstofemissies en het bevorderen van duurzame mobiliteit.

Milieuvoorschriften Fiat 500E

Als gevolg van deze milieuvoorschriften hebben autofabrikanten, waaronder Fiat, de Fiat 500E specifiek ontworpen en geproduceerd om te voldoen aan de eisen van de Californische markt.

Het doel was om een elektrische auto te creëren die niet alleen aan de emissienormen voldeed, maar ook aantrekkelijk was voor consumenten vanwege zijn stijl en prestaties.

Verkoop Fiat 500E Beperkt tot Californië

De productie en verkoop van de Fiat 500E zijn beperkt tot Californië als gevolg van deze milieuvoorschriften en specifieke marktvraag.

Hoewel er wereldwijd interesse is in deze elektrische auto, blijft de beschikbaarheid ervan beperkt tot deze regio, waardoor het een exclusief model is dat gewild is vanwege zijn zeldzaamheid en milieuvoordelen.

Het succes van de Fiat 500E in Californië

Het succes van de Fiat 500E in Californië heeft de aandacht getrokken van autofabrikanten en consumenten wereldwijd, wat aantoont hoe de inspanningen om te voldoen aan strenge milieunormen kunnen leiden tot innovatie en het creëren van unieke, gewilde voertuigen zoals de Fiat 500E.

Subsidie Fiat 500E Wanneer kun je de subsidie aanvragen?

De overheid wil elektrisch rijden stimuleren en heeft daarom de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) in het leven geroepen.

Elk  jaar tot en met juli 2025 kun je die als particulier aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s, voor zowel lease als aankoop.

In 2023 is er een budget van 32,4 miljoen euro subsidie voor gebruikte elektrische auto’s beschikbaar. Per auto kan 2.000 euro worden aangevraagd. Dat betekent dus dat er voor 16.200 gebruikte elektrische auto’s een subsidie beschikbaar is.

Is die subsidie uitgegeven, dan is de pot leeg en kun je tot 1 januari 2024 geen subsidie meer aanvragen. Kortom, wil je die meepakken, zorg er dan op tijd bij te zijn!

Als de subsidiepot leeg is, wordt in de rest van het jaar elke aanvraag gewoon afgewezen. In 2023 was de pot op 20 november leeg.

Het subsidieloket ging open vanaf 10 januari 2023 om 9.00 uur. Aangezien alle subsidie voor gebruikte elektrische auto’s is gegeven, kun je dit jaar geen nieuwe aanvraag meer doen. Vanaf januari 2024 kun je online via deze link de subsidie aanvragen.

De auto mag pas vanaf 1 januari 2023 op je naam staan en ook de koop- of private leaseovereenkomst moet op of na 1 januari 2023 zijn ondertekend. Koop je de auto, dan moet je dat doen bij een autobedrijf  met RDW-erkenning ‘Bedrijfsvoorraad’.

Je moet de aanvraag wel doen binnen 60 dagen na de aankoop of de start van het private leasecontract. Voor de subsidie heb je de volgende gegevens nodig:

  • Naam, adres, e-mailadres en burgerservicenummer
  • DigiD-app óf DigiD met sms-controle: Heb je dit nog niet, dan moet je één van beide regelen. Houd rekening met drie werkdagen
  • IBAN-bankrekeningnummer
  • Naam en het adres van het autobedrijf
  • Datum ondertekening koopovereenkomst. Houd voor de zekerheid je digitale overeenkomst bij de hand
  • Merk, model (handelsbenaming) en type van de personenauto die op de koopovereenkomst staan
  • De oorspronkelijke catalogusprijs van de personenauto zoals deze gold op de datum van de eerste toelating (datum op kentekenbewijs)
  • Kenteken

Voorwaarden voor de gebruikte elektrische auto

Aan de auto stelt de overheid ook voorwaarden om de subsidie te krijgen. Zo moet de personenauto 100 procent elektrisch zijn met een actieradius van minimaal 120 kilometer.

De auto moet als elektrische personenauto zijn geproduceerd, dus hij mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto. De oorspronkelijke nieuwprijs van de gebruikte elektrische personenauto was op de datum van eerste toelating niet lager dan 12.000 euro en niet hoger dan 45.000 euro.

Dit is in AutoWeek CarBase bij benadering het overzicht van de (nieuwe) autotypen waarvoor je de subsidie voor een gebruikte elektrische auto kunt aanvragen zodat je een idee hebt van de mogelijke auto’s die tweedehands op de markt zijn.

De personenauto (kentekenregistratie) en de koopovereenkomst staan op naam van de subsidieaanvrager. De elektrische personenauto mag niet eerder dan 1 januari 2022 op naam staan van jou als de subsidieontvanger.
De gebruikte elektrische personenauto mag ook niet eerder op naam

Bron: Autoweek

Zeevracht Transport Van Amerika Naar Nederland
PVL Car Logistics: Uw Partner in Fiat 500E Import vanuit Amerika

Bij PVL Car Logistics begrijpen we de uniciteit en aantrekkingskracht van de Fiat 500E. Daarom bieden we een gespecialiseerde service voor het verzenden van deze specifieke elektrische auto vanuit Amerika naar Nederland.

Of u nu op zoek bent naar een gloednieuwe Fiat 500E rechtstreeks uit Californië of geïnteresseerd bent in een tweedehandsmodel tegen aantrekkelijke prijzen, ons team staat voor u klaar.

Complete verzendprocedure

We nemen de complete verzendprocedure op ons, inclusief de selectie van het voertuig, het veilige transport en de douane-afhandeling bij aankomst in Nederland.

Met onze ervaring in internationaal autovervoer en expertise in het importeren van voertuigen uit het buitenland, garanderen we een naadloze en betrouwbare verzending van de Fiat 500E naar uw locatie in Nederland.

Voordelen van de Fiat 500E

Wilt u genieten van de voordelen van de Fiat 500E en deze laten verzenden vanuit Amerika naar Nederland?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen om deze elektrische icoon naar uw voordeur te brengen.

Discover the ease and efficiency of international car shipping with PVL Car Logistics.

Contact us today to discuss your car shipping needs and let us be your trusted partner in global vehicle transportation