• You dream it, we ship it

    Transforming your visions into reality. Experience creativity, precision, and excellence in every delivery. Dream with us today!

    Learn moreGet a quote

Reliable shipping service since 1993. We are not just shipping containers . We are shipping dreams.

Op Zoek naar een Amerikaanse Occasion / Auto Importeren uit Amerika

Een Amerikaanse occasion zoeken voor import naar Nederland? Ontdek de wereld van mogelijkheden en voordelen van het importeren van gebruikte Amerikaanse auto’s.

Bij het overwegen van een Amerikaanse occasion zijn er diverse aspecten om rekening mee te houden, maar de voordelen kunnen aanzienlijk zijn.

Unieke Keuzes en Diversiteit

Amerikaanse occasions bieden een breed scala aan keuzes, van iconische klassiekers tot moderne modellen die zelden op Europese wegen te vinden zijn. Denk aan klassiekers als de Chevrolet Bel Air tot de meer hedendaagse krachtpatsers zoals de Ford Mustang of de Dodge Charger. De diversiteit aan modellen en merken uit Amerika is enorm, waardoor je unieke voertuigen kunt vinden die je in Nederland zelden ziet.

Kostenoverwegingen en Voordelen

Hoewel het importeren van een Amerikaanse occasion gepaard kan gaan met kosten zoals transport, invoerrechten en belastingen, kunnen de voordelen vaak opwegen tegen deze kosten. Soms zijn Amerikaanse auto’s in vergelijking met Europese modellen gunstig geprijsd, zelfs na het rekening houden met alle bijkomende kosten.

Waardevolle Expertise en Ondersteuning

Bij het zoeken naar een Amerikaanse occasion voor import is deskundige begeleiding cruciaal. Ons team biedt expertise en begeleiding op maat gedurende het gehele proces.

Van het selecteren van de juiste occasion tot het regelen van het transport en het afhandelen van de douanezaken, we staan klaar om je te assisteren.

Kies voor Kwaliteit en Betrouwbaarheid

Met onze ervaring in internationale auto-import streven we naar het bieden van kwaliteit en betrouwbaarheid bij elke stap van het importproces.

We helpen je bij het vinden van de perfecte Amerikaanse occasion die aan al jouw wensen voldoet en begeleiden je door de procedures om deze veilig naar Nederland te verschepen.

Op Zoek naar een Amerikaanse Occasion / Auto Importeren uit Amerika

Verschillende Manieren om een Auto uit Amerika naar Nederland te Importeren

Het importeren van een auto uit Amerika naar Nederland biedt diverse mogelijkheden, elk met zijn eigen voordelen en overwegingen. Hier zijn enkele manieren om dit proces aan te pakken

Zelf Importeren

  1. Zelfregerende Import: Sommige individuen kiezen ervoor om het importproces zelf te beheren. Dit omvat het vinden van een auto in Amerika, het regelen van het transport en het afhandelen van de douaneformaliteiten bij aankomst in Nederland. Het kan een uitdagende route zijn die tijd, kennis en geduld vereist.

Import via Gespecialiseerde Dienstverleners

  1. Importbedrijven: Gespecialiseerde importbedrijven hebben ervaring in het importeren van auto’s en bieden volledige ondersteuning gedurende het hele proces. Ze helpen bij het vinden van de juiste auto, regelen het transport en handelen de douane- en RDW-formaliteiten af.
  2. Online Platformen of Veilingen: Online platforms en veilingwebsites kunnen een bron zijn om auto’s uit Amerika te vinden. Ze bieden een breed scala aan auto’s, maar vereisen vaak dat je zelf het transport en de import regelt.

Overwegingen bij het Kiezen van een Methode

Bij het selecteren van de beste methode voor importeren, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren:

  • Kosten: Zelf importeren kan goedkoper lijken, maar kan meer tijd en moeite vergen. Gespecialiseerde dienstverleners bieden gemak, maar tegen extra kosten.
  • Expertise: Als je niet bekend bent met het proces van importeren, kan het inschakelen van professionals de stress verminderen en fouten voorkomen.
  • Verantwoordelijkheden: Zelf importeren betekent meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Dienstverleners nemen veel taken uit handen.

Zeevracht Transport Van Amerika Naar Nederland

Deskundig Advies en Ondersteuning

Wat je ook kiest, het importeren van een auto uit Amerika vereist gedegen kennis van het proces en de wet- en regelgeving in zowel Amerika als Nederland. Ons team biedt deskundig advies en ondersteuning om je te begeleiden bij het kiezen van de meest geschikte methode voor jouw specifieke situatie.

Op Zoek naar een Amerikaanse Occasion / Auto Importeren uit Amerika

Bij het importeren van een auto uit Amerika naar Nederland zijn er verschillende kosten waarmee rekening moet worden gehouden.
Het proces omvat meerdere aspecten die invloed hebben op de totale kosten van importeren.

Basis Kosten bij Import

De basis van importkosten omvat aspecten zoals aankoopprijs, transportkosten van de Verenigde Staten naar Nederland, invoerrechten, btw en BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen). De aankoopprijs van de auto zelf, transportkosten over zee, en de invoerrechten zijn enkele van de initiële uitgaven.

Invoerrechten en Belastingen

Invoerrechten worden berekend op basis van de waarde van de auto en variëren meestal tussen de 6% en 22%, afhankelijk van het type voertuig. Voor bepaalde voertuigen zoals oldtimers ouder dan 30 jaar gelden soms lagere invoerrechten of zijn ze zelfs vrijgesteld.

Daarnaast is er de BTW die standaard 21% is, maar dit kan ook verschillen voor specifieke voertuigen. De BPM, die gerelateerd is aan de CO2-uitstoot, wordt ook berekend bij de invoer van een auto.

Aanvullende Kosten

Naast deze kosten kunnen er aanvullende uitgaven zijn, zoals transportverzekering, cargadoorskosten voor het uitladen en afhandelen van de invoerrechten, en kosten voor de RDW-keuring voor toelating op de Nederlandse wegen.

Impact van Specifieke Factoren

De uiteindelijke importkosten worden ook beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het type voertuig, de leeftijd, CO2-uitstoot, de waarde bij aankoop, en zelfs eventuele aanpassingen die nodig zijn om aan Europese normen te voldoen.

Deskundig Advies en Begeleiding

Het importeren van een auto uit Amerika kan complex zijn, maar met de juiste begeleiding kan dit proces soepeler verlopen. Wij bieden deskundig advies en begeleiding om inzicht te geven in de totale kosten en om het importproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Op Zoek naar een Amerikaanse Occasion / Auto Importeren uit Amerika

Jouw Droomauto Wacht Op Jou

Neem vandaag nog contact met ons op om jouw zoektocht naar de perfecte Amerikaanse occasion te beginnen!